Home

Nieuws 173 x bekeken

Monsters genomen bij komkommertelers

Venlo - Bij alle komkommertelers die zijn aangesloten bij verkooporganisatie Kompany zijn monsters genomen om de komkommers te controleren op besmetting met de EHEC-bacterie. Dat heeft Kompany maandag bekendgemaakt.

De uitslag van deze analyses wordt dinsdagochtend verwacht. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een Duits instituut. Volgens een woordvoerder van Kompany zijn er bij 65 telers in Oost-Brabant en Noord-Limburg monsters afgenomen.

Bij alle bedrijven die zijn aangesloten bij Kompany worden hygiëne- en risicoanalyses uitgevoerd conform de officiële hygiënecode, die is opgesteld door het Productschap Tuinbouw. De telers maken verder geen gebruik van organische- of dierlijke meststoffen. Op naleving van de regels vinden tweejaarlijkse en steekproefsgewijze controles plaats.

Verkooporganisatie Kompany is een samenwerkingsverband van komkommertelers die lid zijn van de coöperaties Komosa, BGB, Zon Fruit & Vegetables en Sun Quality.


Of registreer je om te kunnen reageren.