Home

Nieuws 173 x bekeken

Mogelijk zeven Ehec-besmettingen in Nederland

Luxemburg – Nederland telt tenminste zeven verdenkingen van besmettingen met de Duitse darmbacterie Ehec. In twee gevallen is de besmetting bevestigd en een derde geval is nog in onderzoek.

Het gaat om drie vrouwelijke patiënten. Daarnaast hebben zich vier patiënten gemeld met bloederige diarree. De patiënten bij wie de besmetting is bevestigd, hebben kort geleden nog in Duitsland gereisd. Dat heeft Nederland gemeld aan de Europese Commissie.
Het RIVM meldt dinsdag op haar website dat in Nederland enkele mensen ziek geworden na een bezoek aan Duitsland. "Allemaal hebben ze een darminfectie en drie van deze mensen hebben daarnaast ernstige nierklachten als gevolg van de infectie (HUS-syndroom). Of bij alle patiënten de HUS veroorzaakt is door de Duitse Ehec-bacterie, is nog niet bekend. Dat onderzoek loopt nog."

Of registreer je om te kunnen reageren.