Home

Nieuws 162 x bekeken

Minder residuën op groenten en fruit in Duitsland

Berlijn – Op Duitse groenten en fruit worden steeds minder resten van bestrijdingsmiddelen aangetroffen.

Dat concludeert de voedselveiligheidsautoriteit Bundesanstalt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit (BVL) aan de hand van de zojuist gepubliceerde cijfers over 2009.

Op 1,6 procent van de gecontroleerde partijen werden overschrijdingen geregistreerd. Dit is een verbetering ten opzichte van 2007 en 2008, toen respectievelijk 2,7 en 1,9 procent van de partijen de norm overschreden.

Ook bij voedsel uit overige EU-landen wordt deze positieve trend gezien. In 2009 zakte het aantal geconstateerde overschrijdingen naar 1,5 procent. In 2008 werden nog 3 procent overschrijdingen vastgesteld en in het jaar daarvoor 5 procent.

Het aandeel overschrijdingen bij producten van buiten de EU is aanzienlijk hoger, hoewel ook hier een dalende lijn is te zien van 9,5 procent in 2007 naar 9,1 procent en 8,6 procent in de daarop volgende jaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.