Home

Nieuws 5194 x bekeken 10 reacties

Miljonair Franz Bontrup stapt in Vreba Melkvee

Vredepeel – De familie Van Bakel en miljonair Franz Bontrup zijn in vergaande onderhandelingen over participatie van Bontrup in Vreba Melkvee, het grootste melkveebedrijf van Nederland.

Van Bakel en Bontrup hebben inmiddels een principe-akkoord gesloten, bevestigen beide partijen. Op dit moment vindt een diepgaand boekenonderzoek plaats. Alleen de uitkomsten daarvan kunnen nog een kink in de kabel veroorzaken, aldus Franz Bontrup.

Bontrup ontkent dat er sprake is van overname en hij een meerderheidsbelang krijgt in het bedrijf in Vredepeel. Nu staan daar volgens hem 1.250 koeien, 1.250 stuks jongvee en wordt er gewerkt aan uitbreiding met nog eens 1.250 koeien. De investering betreft vooralsnog alleen het melkveebedrijf en niet andere ondernemingen van Van Bakel in Nederland of de VS. ”Voorlopig niet”, aldus Bontrup vanuit de Oekraïne.

De agrarische sector is Bontrup niet vreemd. Hij is boerenzoon en was eerder actief in de akkerbouw en varkenshouderij in Brabant. De ondernemer is echter groot geworden in de grind- en steenproductie en graniet-import. Met de investering in het mega-melkveebedrijf van Van Bakel keert hij terug naar zijn roots.

Hoeveel met de investering is gemoeid, is nog onduidelijk. Bontrup hoopt de kennis die hij opdoet op het bedrijf in Nederland ook te kunnen gebruiken in de Oekraïne. ”Ik ben hier al bezig met een bedrijf met zo’n duizend koeien. Hier is een tekort aan melk.”

Bontrup is niet bang dat de grote financiële problemen van Van Bakel in de VS nadelige gevolgen voor hem kunnen hebben. ”Die zaken zijn goed gescheiden.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Er is nou eenmaal altijd een goed gepoetste herenschoen nodig om in een fikse hoop onversneden Vredepeelse zwijnendrek te stappen. Hoe blind kan een miljonair zijn?

 • no-profile-image

  Weer een nieuw slachtoffer in de maak ???? Als de rabobank niet verder financiert is het zo al een linke boel Die boekhouding zal niet kloppen.Zijn slachtoffers in amerika zal geen zorg zijn voor van bakel .Hij zal weer gewoon een open dag houden na de uitbreiding met 1250 koeien ,met alle pracht en praal.!!!!

 • no-profile-image

  Ik zou nog geen kauwgomballentent met Willy van Bakel samen willen drijven. Die man is namelijk inherent onbetrouwbaar! Zulke lui maken alles kapot!

 • no-profile-image

  Ach voor die grindboer is het waarschijnlijk een win-winsituatie want dan kan hij zijn belastingen een beetje drukken.
  Voor Van Bakel heb ik er mijn twijfels bij, als je in Nederland zo groot moet zijn om te overleven dan doen heel veel boeren het niet goed.
  Open Dag? Jaren geleden gingen er van heinde en verre bussen vol met volk naar toe om te horen hoe het allemaal moest.
  En velen gingen met een calimero-gevoel naar huis maar kijk maar eens rond in uw eigen omgeving wat er nog over is van de megaboeren van jaren geleden!!!!!

 • no-profile-image

  Mr.bontrup zal niet veel leren over koeien in vredepeel,om er in oekraine mee aan de slag te gaan.De van bakels hebben zelf hun kennis van koeien niet eens kunnen over brengen naar de V.S.,ze hebben daar altijd slechte technische resultaten behaalt met hun koeien.Waardoor ze van de ene mestovertreding in de andere zijn geraakt.,en zitten nu met een restschult van miljoenen dollars .Zij zijn gewoon failliet in amerika En hebben talrijke nederlandse boeren mee het moeras in getrokken.

 • no-profile-image

  Mr. zwalker ik denk dat de Nederlandse boeren blij moeten zijn met staatssecretaris Bleker en het CDA. Wat anders??? De VVD is nog liberaler, de ieder voor zich mentaliteit. PVV beschouwd Nederland als een eiland. En de linkse partijen willen alleen natuur en nog een beetje hobby landbouw.
  Bernie Madoff zit levenslang in de bak wegens een piramide spel met geld. De van Bakels hadden ook een piramidespel met geld en boerderijen bouwen en zitten niet in de bak, Hoe kan dit, dit is toch hetzelfde misdrijf????

 • no-profile-image

  En het CDA wil geen natuur? Het is wel onder 8 jaar Balkenende gebeurd dat Nederland een afzakkend geheel is geworden (in alle opzichten). En wat denk je van zo'n Veerman? Doet alsof ie boer is, maar ondertussen..

 • no-profile-image

  laat alleen bleker onderduiken,die snapt nog hoe geld verdiend moet worden .
  de rest weet niet wat ondernemen en risico lopen is.
  de stoel waar ze op zitten is nog niet van hun.

 • no-profile-image

  Kritische lezer,Premier Balkenende zat met de P.V.D A.in de coalitie en om geen staatseconomie te krijgen moest hij op andere terreinen zeggenschap prijsgeven,zoals natuur.Daarom gaat het nu met de V.V.D weer de goede kant op met de natuur.Een voorbeeld van overdreven liberaal gedrag zijn de vanbakels luchtkastelen bouwen,en daarna vallen als een baksteen.En daarna hun handen wassen in onschulu

 • no-profile-image

  Doordenker, vergeet niet dat er internationale afspraken zijn gemaakt waar het die "natuur" betreft. Ik heb meer het idee dat ze een goedkopere manier gevonden hebben om hun doel te realiseren, nl het wegtreiteren (uitroken) van pachters en vergeet ook niet alle andere milieuonzin die ze de afgelopen jaren hebben bedacht om de landbouw een slag toe te brengen. Ik vertrouw dat misselijkmakende zootje, inclusief Bleker in ieder geval voor geen meter!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.