Home

Nieuws 207 x bekeken

Mengvoerprijzen weer hoger

Wageningen – De mengvoerprijzen zijn de afgelopen maand wederom gestegen.

De LEI-notering voor varkensbrok stijgt met 25 cent naar € 28,55 per 100 kg. Standaardbrok A voor melkvee stijgt met 15 cent naar € 23,70. Vleeskuikenkorrel mac stijgt met 10 cent naar € 41,55. Legmeel stijgt met 20 tot 25 cent. De mengvoerprijzen liggen 32 tot 40 procent hoger dan vorig jaar. Standaardbrok A is zelfs 50 procent duurder dan in mei vorig jaar.

De mengvoerprijzen kunnen nog verder stijgen, zo luidt de verwachting. Voor Varkensbrok wordt een prijs verwacht van 29 euro. Analist Arie van Dijk van Stigevo verwacht dat er daarna tot de herfst een stabilisatie op zou kunnen treden. Dat betekent dus dat de voerprijzen voorlopig hoog blijven. Dat is een rechtstreeks gevolg van de tegenvallende graanoogsten die worden verwacht.

Door de droogte zijn de Europese oogsten van zachte tarwe en gerst kleiner. Ook uit andere delen van de wereld komen weinig positieve berichten over de te verwachten graanoogsten. De vooruitzichten voor de maisoogst zijn beter. Mais zou het tekort aan andere granen voor een deel kunnen compenseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.