Home

Nieuws 192 x bekeken

Mega-konijnenfarm stuit op Brits verzet

Nottingham – Een Britse boer die in zijn land enkele grote konijnenfokkerijen wilde bouwen, heeft de plannen opgegeven omdat er te veel verzet tegen kwam.

De dierenbescherming RSPCA en soortgelijke organisaties hadden vooral bezwaar tegen het idee om de dieren in batterij-achtige kooien te houden.

Philip Kerry, eigenaar van boom- en struikenkwekerij T&S Nurseries, diende in verschillende gemeenten een aanvraag in voor de bouw van grote schuren voor elk 1.100 konijnen. Die zouden worden gehuisvest in gazen kooien die drie hoog opgestapeld moesten worden. De aanvraag leverde in één gemeente meer dan 1.600 bezwaarschriften op, vrijwel alle gelijkluidende ondertekende verklaringen die waren opgesteld door actiegroep PETA.

Daarnaast kwam er verzet van andere dierenorganisaties die vreesden voor het welzijn van de dieren. Kerry heeft daarom zijn plannen voorlopig ingetrokken en gaat nu studeren aan alternatieven die mogelijk op minder verzet stuiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.