Home

Nieuws 180 x bekeken

Meer water uit Chinese megadam wegens droogte

Yichang - De grootste stuwdam ter wereld, de Chinese Drieklovendam, gaat de komende dagen meer water doorlaten. Daarmee hopen de autoriteiten de effecten van de aanhoudende droogte in het midden en zuiden van het land tegen te gaan.

Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua zondag. Het is de tweede keer dat deze noodmaatregel wordt genomen, sinds de 2.300 meter lange dam in 2006 ging functioneren. In december 2009 was het ook nodig om extra water door te laten, omdat het peil van de rivier Yangtze anders zo laag werd dat de scheepvaart in het gedrang kwam.

De provincie Hubei, waar de dam in ligt, kampt met de ergste droogte in vijftig jaar. Sinds februari regent het al structureel te weinig in het gebied, waardoor boeren ernstig in de problemen zijn gekomen. Ook de provincies Jiangxi en Hunan, die stroomafwaarts liggen, zijn getroffen door de aanhoudende droogte.

Of registreer je om te kunnen reageren.