Home

Nieuws 163 x bekeken

Meer gecombineerde opgaven ingediend dan vorig jaar

Assen – Dienst Regelingen (DR) heeft tot en met 15 mei 73.805 gecombineerde opgaven ontvangen.

Het overgrote deel van de opgaven, 91 procent, kwam digitaal binnen. Dat is 5 procent meer dan vorig jaar. Het aantal ingediende opgaven is hiermee hoger dan vorig jaar. De eerste opgave werd op 1 april net na middernacht aangemeld, terwijl de laatste die op tijd was op 15 mei om 23.59 u is ingediend.

In totaal zijn 84.390 agrarisch ondernemers door DR aangeschreven om de opgave in te dienen. Boeren die de opgave na 15 mei indienen krijgen korting op de uitbetaalde premies. Bij het indienden van de volledige opgave van 15 mei geldt een korting van 1 procent per dag. Aanvragen na 10 juni worden niet meer in behandeling genomen. Wanneer de opgave al deels was ingevuld voor 15 mei en compleet wordt gemaakt na 15 mei geldt de korting alleen voor dat deel van de aanvraag dat nog niet compleet was.

Omdat 15 mei op zondag valt, worden op aanvragen die op 16 mei binnen komen geen kortingen geheven.

Of registreer je om te kunnen reageren.