Home

Nieuws 162 x bekeken

Lokale buien bieden te weinig soelaas

Leiden – Het Hoogheemraadschap Rijnland meldt dat de gevolgen van de langdurige droogteperiode zichtbaar blijven. Weliswaar is in het afgelopen weekend en ook maandag lokaal in de regio van Rijnland (waaronder de duin- en bollenstreek vallen) wat regen gevallen, maar dat was veel te weinig om enige soelaas te bieden.

Bovendien zorgden de hoge temperaturen ervoor dat die kleine hoeveelheden alweer zijn verdampt. Het KNMI verwacht ook voor de komende dagen weinig neerslag. Wel wordt het weer wat instabieler waardoor hier en daar een bui kan vallen, maar veel zal dat niet zijn en bovendien is dat erg plaatselijk. Daarmee loopt het neerslagtekort nog verder op.

Volgens Rijnland is het chloridegehalte in het oppervlaktewater de afgelopen dagen plaatselijk iets verminderd, hetgeen gunstig is voor het noordelijk deel van Rijnland. De weersvoorspelling is dat de wind uit het westen gaat waaien, waardoor het zoute water vanuit de Noordzee als het ware landinwaarts wordt geblazen, richting Gouda waar Rijnland vanuit de Hollandsche IJssel water inlaat. Ook deze ontwikkeling wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Gezien de weersverwachting onderzoekt Rijnland tevens de mogelijkheden om de waterkwaliteit in het gebied te verbeteren.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.