Home

Nieuws 239 x bekeken

Lilytopia voor 100 procent geleverd door Hollandse bedrijven

Hillegom – Elf gespecialiseerde Nederlandse leliebedrijven hebben zo’n 700 dozen lelies bij Copex Hillegom afgeleverd voor een gezamenlijk luchttransport naar de Verenigde Staten.

Deze bloemen zijn bestemd voor de grootste lelietentoonstelling ooit in de VS: Lilytopia. De tentoonstelling wordt gehouden van vrijdag 20 tot en met zondag 29 mei.

Meer dan 12.000 stelen lelies worden tentoongesteld. Aan de show doen vooraanstaande lelieveredelingsbedrijven mee zoals De Jong Lelies Holland BV, Gebr. Vletter & Den Haan, Onings Holland, The Originals, Zaboplant, Laan Lelies, Marklily, The Lily Company, World Breeding, Van Zanten Flowerbulbs, Mak Breeding en daarnaast twee van de meest vooraanstaande Zantedeschia veredelaars in Nederland, Sande BV en Kapiteyn Breezand.

Het vervoer van de lelies uit Nederland wordt gecoördineerd door het IBC en Anthos uit Hillegom, terwijl de verpakkingsmaterialen voor dit bijzondere transport door Twinpack worden gesponsord. Bijzonder aan dit transport is dat gebruikgemaakt wordt van nieuwe meermaals te gebruiken milieuvriendelijke dozen. Met het gebruik van deze zogenaamde TwindiGO dozen wordt bespaard op vrachtkosten en CO² uitstoot. De logistiek en het transport zijn gesponsord door Copex uit Hillegom en de KLM. Op 23 mei worden bij dezelfde bedrijven bloemen opgehaald voor een verversing.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.