Home

Nieuws 163 x bekeken

'Landbouwmechanisatiebranche wereldwijd in boom-fase'

Frankfurt am Main - De landbouwmechanisatie- en landtechniekbranche is de afgelopen maanden wereldwijd in een boom-fase terechtgekomen. Dat zegt de Duitse brancheorganisatie van landtechniekfabrikanten, VDMA Landtechnik.

„Na een fase van consolidering in het afgelopen jaar produceren de fabrikanten in de meeste wereldregio’s weer met de volle capaciteit,“ constateert zakelijk leider Bernd Scherer vandaag op een persbijeenkomst in Frankfurt aan de Main. Dat betekent volgens de prognose een verhoging van de wereldwijde productie met 10 tot 15 procent naar 72 miljard euro.

Hoe lang de hoogconjunctuur aanhoudt is uiteraard onzeker, erkent Scherer. Belangrijke factoren zijn behalve de ontwikkeling van de landbouwgrondstofmarkten tevens de gang van zaken op subsidiebeleidsgebied, het kredietstelsel en de algemene economische raamvoorwaarden. „Maar wat er ook gebeurt, op de lange termijn blijft de vraag naar voedsel en vernieuwbare grondstoffen groeien. Daaraan verandert niets,“ aldus Scherer.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.