Home

Nieuws 181 x bekeken

Lamsvleesprijzen in EU blijven hoog door dalend aanbod

Bonn – Het lamsvleesaanbod in de EU neemt dit jaar af. Dat stelt het Duitse landbouwmarktbureau AMI vast in een analyse van de situatie.

In totaal voorziet het bureau een daling van het beschikbare volume met rond de 30.000 ton ten opzichte van vorig jaar. De prijzen blijven daardoor in een stijgende lijn. De productie in de EU zelf is in vergelijking met voorgaande jaren redelijk stabiel. Wel is er nog sprake van een daling, maar deze beperkt zich tot 1 procent.

Nieuw-Zeeland – veruit de belangrijkste leverancier op de Europese markt – heeft in het lopende jaar volgens de prognoses te maken met een productiedaling van 10 procent. Daarmee wordt het laagste niveau sinds het begin van de jaren 60 bereikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.