Home

Nieuws 172 x bekeken

LTO in gesprek met arbeidsbureaus

Den Haag – LTO Nederland gaat op korte termijn met het UWV in gesprek met arbeidsbureaus over concrete leveringsmogelijkheden van geschikte medewerkers voor de werkzaamheden in de land- en tuinbouw. Dat is de conclusie van het gesprek tussen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, LTO Nederland en het UWV.

De gesprekken zullen onder andere met uitzendbureau’s Otto en AB Job Services plaatsvinden. Deze uitzendbureau’s hebben aangegeven op korte termijn passende werknemers te kunnen leveren.

“Het was een constructief gesprek waarin gesproken is over de invulling van de overgangsperiode tot 1 juli 2011”, aldus een woordvoerder van het ministerie. De drie partijen zijn het eens over het feit dat er zoveel mogelijk geprioriteerde arbeid (Nederlanders en inwoners van EU-landen met uitzondering van Roemenië en Bulgarije) moet worden ingezet. Als dit niet mogelijk is, kunnen er via tewerstellingsvergunningen Roemenen en Bulgaren worden ingezet.

LTO gaat de komende week met haar achterban praten over de gevolgen van het beleid voor hun bedrijfsvoering. “Het gaat daarbij om een inventarisatie van de probleemgevallen. Bedrijven die bijvoorbeeld al jaren lang meer dan 80 procent van de arbeid vervullen met Roemenen en Bulgaren, kunnen nu in problemen komen. Dit willen we graag in beeld krijgen”, aldus SZW.

LTO spreekt eveneens van een constructief gesprek.
Volgende week volgt een vervolggesprek bij het ministerie over de kwestie.

Of registreer je om te kunnen reageren.