Home

Nieuws 149 x bekeken

LTO: amper 'Blekereffect' op positieve grondmarkt

Zwolle – Melkveehouders en akkerbouwers blijven volop investeren in grond en houden de prijzen op peil.

De markt is positief gestemd, ondanks het feit dat de overheid zich als belangrijke speler op de grondmarkt terugtrekt, een gevolg van het natuurbeleid van staatssecretaris Henk Bleker. Dat meldt LTO Vastgoed. Het aantal transacties lag in de eerste maanden op vergelijkbaar niveau als een jaar eerder.

Prijzen blijven in vrijwel alle regio’s op peil, aldus de belangenorganisatie. In het westen van het land gaat grasland vlot van de hand en is ook akkerland gewild, aldus LTO Vastgoed, dat uitschieters tot 80.000 euro per hectare noemt. Duidelijk is wel dat er minder interesse is in overname van complete bedrijven.

In het noorden, midden en oosten van Nederland zijn prijzen stabiel. Opvallend is dat in het Oosten ook particuliere investeerders van buiten de sector aan de markt zijn. Er worden soms wel percelen van 25 hectare verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.