Home

Nieuws 279 x bekeken

LTO Noord zoekt ervaren voorzitter

Zwolle – LTO Noord heeft de vacature voor voorzitter van de organisatie opengesteld.

LTO Noord, die sinds januari zowel haar voorzitter als haar vice-voorzitter zag vertrekken, zoekt een ervaren bestuurder met een goed netwerk en goede communicatieve vaardigheden.

De nieuwe voorzitter moet resultaatgericht, ondernemend en dichtbij zijn, zo blijkt uit de vacaturetekst. Daarnaast moet hij of zij enthousiast, stimulerend en verbindend zijn. De kandidaat is bij voorkeur een branchegenoot. De nieuwe voorzitter moet achter de visie van LTO Noord staan zoals deze is vastgelegd in de visie ’Ruimte voor Agrarisch Ondernemen 2009 – 2012’.

LTO Noord zoekt iemand die ervaring heeft met actieve en offensieve belangenbehartiging en die ervaring heeft met leiding geven aan een grotere bestuurlijke eenheden in een sterk veranderende omgeving.

Het voorzitterschap vraagt vier werkdagen in de week en kandidaten moeten minimaal voor een bestuurstermijn van vier jaar beschikbaar zijn. LTO Noord zoekt sinds het vertrek van Tammo Beishuizen in januari naar een nieuwe voorzitter. Zijn vervanger, vice-voorzitter Henk Brink, trad per 20 april terug omdat hij gedeputeerde verkeer en vervoer in Drenthe is geworden.

Siemjan Schenk, is tijdelijk voorzitter van LTO Noord, tot er een nieuwe voorzitter komt. De periode tussen het vertrek van Beishuizen en het openstellen van de vacature duurde ruim drie maanden. ”Dat heeft voornamelijk te maken met structuurveranderingen binnen LTO Nederland”, licht een woordvoerder van LTO Nederland toe.

Voor de invulling van de vacature heeft het algemeen bestuur een vertrouwenscommissie ingesteld onder leiding van voorzitter Siemen Ruiter van LTO Noord Noord-Holland. Benoeming vindt plaats door de ledenraad, nadat het bestuur iemand heeft voorgedragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.