Home

Nieuws 250 x bekeken

Keukenhof sluit topseizoen af

Lisse - De 62ste editie van Keukenhof is uitgegroeid tot een absoluut topseizoen. Het seizoen wordt door bestuur en directie bestempeld als één van de betere seizoenen uit de geschiedenis van Keukenhof.

Het exacte bezoekersaantal is nog niet bekend, maar gaat vermoedelijk dik over de 800.000. Directeur Piet de Vries is dan ook uiterst tevreden. De spreiding van de herkomst van de gasten doet hem zichtbaar deugd. “In de economie wordt veel verwacht van de zogenaamde opkomende landen. Uit een analyse van de splitsing van de oorsprong van de bezoekers blijkt dat ook bij ons sprake was van een sterke stijging van het aantal Aziaten: Chinezen, Indiërs, Koreanen, Indonesiërs en Thai."

"Maar aan de andere kant hebben we nog nooit in de historie zoveel gasten uit de traditionele landen van herkomst mogen begroeten: zeer veel Nederlandse gezinnen en ontelbare bussen met Duitsers. Op een gegeven moment dachten we zelfs dat onze toch alleszins ruime parkeerfaciliteiten onvoldoende zouden zijn”, aldus de directeur.

Volgens De Vries heeft het mooie weer ook zeker bijgedragen aan dit succes. De belangstelling van onze oosterburen zal ongetwijfeld te maken hebben met het thema van dit jaar: Duitsland, Land van Denkers en Dichters. De tentoonstelling werd in de week van de eerste lentedag geopend door Bettina Wulff, de echtgenote van de Bondspresident van de Bondsrepubliek Duitsland Christian Wulf, in aanwezigheid van de Prins van Oranje.

Tevreden stemmend waren ook de positieve opmerkingen over de manier, waarop dat thema is ingevuld. Vanzelfsprekend trok het immense bloemenmozaïek van de Brandenburger Tor veel aandacht. Maar ook de doop van de naar haar genoemde lelie door voormalige schaatsster Anni Friesinger werd door vele honderden bezoekers bijgewoond.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.