Home

Nieuws 300 x bekeken

Kamperen op boerenland in jarig Flevoland

Lelystad - Flevolanders hebben dit weekeinde op een bijzondere manier de 25e verjaardag van hun provincie gevierd. Dat gebeurde onder meer door te kamperen op boerenland.

Duizenden inwoners van Flevoland hebben zaterdag en zondag het 25-jarig bestaan van hun provincie gevierd. Ze kwamen af op de feestelijke activiteiten in de zes gemeenten. Dat meldde een woordvoerster van de provincie zondag.
Onder het motto 'Flevoland pakt uit' waren er allerlei festiviteiten. In Urk werd onder meer ingegaan op de historie, in Dronten werden op een enorme judomat demonstraties gegeven en in de Noordoostpolder sliepen duizend kampeerders op bijzondere plekken, zoals in een bamboebos of midden op het boerenland.
Flevoland is de jongste provincie van Nederland, ontstaan door drooglegging van de Zuiderzee, met daarbinnen de voormalige eilanden Urk en Schokland. Dat het zich provincie mag noemen, werd bij wet besloten op 27 juni 1985.

Of registreer je om te kunnen reageren.