Home

Nieuws 166 x bekeken

Haarlemmermeer wil opnieuw Floriade

Hoofddorp – Als de biedingen voor het houden van de Floriade in 2022 worden geopend, is de gemeente Haarlemmermeer vermoedelijk een van de bieders.

Het Leidsch Dagblad meldt hierover dat de gemeente het nogmaals wil proberen, na het financiële debacle in 2002. Toen moest Haarlemmermeer ongeveer 7 miljoen euro toeleggen.

De nieuwe Floriade zou worden aangelegd in het gebied Park 21. Daarvoor komt dan (ook) geld van buiten beschikbaar, hetgeen wordt toegejuicht want het kunnen beschikken over voldoende geld is een van de grootste problemen die moet worden overwonnen.

Ook het provinciebestuur van Noord-Holland wil de Floriade graag naar de provincie halen. Het heeft daarbij vooral noordelijk Noord-Holland op het oog, met teeltgebieden als het Noordelijk Zandgebied en Westfriesland. Ook de Kamer van Koophandel in de Rijnstreek wil volgens het Leidsch Dagblad de Floriade 2022 organiseren, in het gebied rond Boskoop.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.