Home

Nieuws 330 x bekeken

Greenery zint op actie na uitlating Limax

Barendrecht – The Greenery onderzoekt mogelijke acties nadat concurrent Limax in het Financieele Dagblad the Greenery in verband bracht met dubieuze arbeidsconstructies op champignonbedrijven.

”Blijkbaar wil Limax concurrentieperikelen via de media uitvechten”, zegt een Greenery-woordvoerder. The Greenery heeft een order van Limax overgenomen bij een afnemende winkelketen, stelde Limax in dat krantenbericht. The Greenery wil verder niet reageren op de aantijgingen, maar sluit juridische stappen in deze fase niet uit.

Limax kreeg anonieme dreigbrieven om deelname aan het plukkeurmerk voor champignons te staken. Het bedrijf stapte ermee naar de politie en media. The Greenery is op dit moment geen deelnemer aan het plukkeurmerk.

Met het keurmerk Fair Produce NL wil een belangrijk deel van de markt (handel en teelt) dubieuze arbeidsconstructies op champignonbedrijven uitsluiten. Daardoor dreigt een deel van de teeltbedrijven hun binnenlandse afzet te verliezen.

Europe Fruit Trade (EFT), een bij fraude-onderzoek betrokken bemiddelingsbedrijf in groente en fruit, is in liquidatie. Dat meldt de Kamer van Koophandel desgevraagd.

Het bedrijf is ook geen lid meer van Coforta, laat de organisatie weten. EFT is betrokken bij onderzoek naar omstreden arbeidsconstructies op verdenking van fraude en witwaspraktijken, maar is niet bereikbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.