Home

Nieuws 167 x bekeken

Franse reclameraad verwerpt kritiek op posters

Parijs – De Franse reclameraad heeft de klachten van boerenorganisaties over een aantal schokkende posters van natuurbeweging FNE verworpen.

De posters ageerden tegen de landbouw en tegen de intensieve veehouderij in het bijzonder. De raad vindt echter dat de boodschap op de posters ‘een erkende realiteit weergeeft’ en dat de boodschap ook ‘niet bedriegelijk of denigrerend is’.

Met de posters wilde France Nature Environnement de aandacht vestigen op onder meer de door de intensieve veeteelt veroorzaakte plaag van giftige groene algen, en op de mogelijke gevolgen van genetische manipulatie in de landbouw.

De affiches verschenen juist ten tijde van de grote Parijse landbouwshow in een aantal metrostations in de Franse hoofdstad. De campagne leidde tot klachten van onder meer de Franse toeristische organisatie en van boerenorganisaties in Bretagne.

De raad verwerpt die echter, omdat de problemen volgens haar gewoon de realiteit zijn in een groot aantal Franse regio’s. Bretagne, waar de meeste intensieve veehouderij plaatsvindt, wordt volgens de raad ook niet apart op de korrel genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.