Home

Nieuws 579 x bekeken

Franse kippengroep ziet marge inzakken

Parijs – De Franse kippen- en vleesgroep LDC heeft de marge in het boekjaar tot 1 maart zien inzakken naar 3,5 procent. In het voorafgaande boekjaar werd nog een marge van 4,5 procent bereikt. De resultaten zijn teruggelopen door de hogere grondstoffenkosten en door herstructureringen.

LDC haalde een omzet van ruim 2,5 miljard, bijna een half miljard meer dan een jaar eerder. Dat is te danken aan de volledige integratie van het eerder overgenomen kippenbedrijf Arriva en de traiteur Marie. Over die hogere omzet werd een operationeel resultaat bereikt van 88,6 miljoen tegen 93,7 miljoen een jaar geleden. De nettowinst daalde nog sterker, namelijk van 63 naar 47,8 miljoen. LDC haalt nog altijd driekwart van de omzet uit de kippenactiviteiten in Frankrijk zelf waar het door een doorgevoerde prijsverhoging 3,5 procent omzetgroei kon boeken. De verwachtingen voor het lopende jaar zijn ook sterk afhankelijk van de mogelijkheid om de hogere kosten verder door te berekenen aan de afnemers, aldus LDC.

LDC heeft tegelijkertijd een alliantie aangekondigd met de Spaanse cooperatie AN Coop. Beide bedrijven gaan gezamenlijk een aantal kippenslachterijen exploiteren en ook samen onderzoeks- en verkoopactiviteiten opzetten. AN Coop telt 1.300 werknemers en draait een omzet van ruim een half miljard. De cooperatie behoort volgens de nieuwe Franse partner tot de vijf grootste kippenbedrijven in Spanje.

Of registreer je om te kunnen reageren.