Home

Nieuws 257 x bekeken

Fraaie lelies op Keukenhof

Lisse – De lelieshow die als afsluiting van het seizoen in Keukenhof in Lisse wordt gehouden, is een kwalitatief zeer goede show. De keurmeesters van de Vaste Keurings Commissie (VKC) hadden handen vol werk om onderscheid in kwaliteit te ontdekken.

In de groep LA Hybriden lagen de cijfers dicht bij elkaar. Gebr. Vletter en den Haan behaalde hier de eerste prijs met 9.42 punten voor Lilium ‘Pratolo’. Een gele LA lelie met grote bloemen die allemaal gelijk zijn. Bij de Aziaten op pot is het Lilium ‘Goldwing’ van The Originals die met 9.3 punten de eerste prijs veroverde.

Mak Breeding kreeg 9.32 punten en de eerste prijs voor de nieuwe Oriental nr. POR 2100-303 op pot. In de groep Oriental x Trompet is het Lilium ‘Sellano’ van Gebr. Vletter & den Haan die de Award greep met 9.38 punten en in de groep Lilium longiflorum is de eerste prijs toegekend aan Lilium ‘Watch Up’ van Marklily. De show is nog tot en met vrijdag in Keukenhof te bezichtigen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.