Home

Nieuws 532 x bekeken

ForFarmers: handelsplatform trekt levendige handel

Lochem - Op het handelsplatform dat ForFarmers eind 2010 opzette voor de handel in voerequivalenten, participatierekeningen en certificaten worden dagelijks duizenden en soms zelfs tienduizenden stukken verhandeld. Dat zegt financieel directeur Reinier Steen van het veevoerconcern. Enkele tientallen investeerders van buiten de sector kochten certificaten.

Volgens Steen is het volume conform de verwachting die ForFarmers voor de introductie van het platform had. De prijzen voor certificaten in het bedrijf schommelen momenteel volgens Steen tussen de 2,40 en 2,80 euro. De administratieve waarde, gebaseerd op het aantal certificaten in het bedrijf en de winst, ligt op 2,51 euro.

De administratieve waarde is op jaarbasis 30 cent gestegen, aldus Steen. Dat is het directe gevolg van de winst die het bedrijf boekte in 2010. Met aftrek van dividend kwam het Achterhoekse bedrijf op een winst van 30 miljoen euro. Een koersdoel heeft ForFarmers niet, maar Steen wil wel kwijt dat het bedrijf denkt in vergelijkbaar tempo als 2010 te kunnen blijven groeien.

De coöperatie FromFarmers die de BV ForFarmers bezit bezat bij aanvang van het traject ‘Vermogen op Naam’ 100 miljoen certificaten ForFarmers. Het vermogen wordt in tranches van 10 miljoen certificaten op naam gezet van de leden. Het vermogen wordt niet direct in certificaten bij de leden gebracht, maar leden hebben het recht het vermogen om te zetten in certificaten.

Op deze wijze komt dit jaar 25 miljoen euro opgebouwd vermogen van de coöperatie op naam van de leden, wat zich bij een administratieve waarde van 2,51 euro per certificaat dus zou vertalen in maximaal 10 miljoen certificaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.