Home

Nieuws 310 x bekeken

Fles met MKZ-virus barst in Brits lab

Pirbright – In het Britse laboratorium voor besmettelijke dierziekten Pirbright is begin dit jaar een fles met MKZ-virus tijdens het ontdooien gebarsten.

Het incident had plaats in een beschermde ruimte en er is dan ook geen levend virus in de buitenwereld terecht gekomen. De Britse arbeidsinspectie heeft het Institute of Animal Health (IAH) echter wel een waarschuwing gegeven en tevens opgedragen maatregelen te nemen om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Pirbright is de bron van een beperkte uitbraak van mond- en klauwzeer (MKZ) in 2007. Dat werd veroorzaakt doordat in het lab gebruikt virus via slechte rioleringen in de buitenwereld terecht kwam. De uitbraak trof enkele bedrijven in de omgeving, maar leidde wel tot een tijdelijk landelijk vervoersverbod. Volgens een woordvoerder past het IAH ’verschillende lagen van beveiligingsmaatregelen toe’ waardoor er nu ook geen virus is ontsnapt.

Of registreer je om te kunnen reageren.