Home

Nieuws 220 x bekeken

Faunafonds keert meer uit

Dordrecht – Het Faunafonds heeft in 2010 meer schadevergoeding uitgekeerd dan in 2009.

Dat blijkt uit het jaarverslag. In totaal werd 8.692.915 euro uitbetaald, tegenover 6.8 miljoen euro het jaar eerder.

De toename van het aantal aanvragen is deels bepaald door meer schademeldingen van overwinterende ganzen in het najaar. Met name het aantal ontvangen schademeldingen in de maand oktober blijft de laatste jaren stijgen.

Om meer inzicht te krijgen in de relatie met overwinterende ganzen en de schade is in 2009 een start gemaakt met het Beleidsondersteunende onderzoek. Het onderzoeksproject wordt dit jaar afgerond.

Naast overwinterende ganzen was er vorig jaar veel schade door wilde zwijnen. Het totaal in 2010 uitbetaalde bedrag voor wilde zwijnenschade bedraagt 155.653 euro. Dit is ruim 30.000 euro meer dan in 2009. Edelherten hebben in 2010 opvallend veel schade aangericht, voornamelijk in maïspercelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.