Home

Nieuws 254 x bekeken

Eerste kantoortuinderij komt in Amsterdam

Amsterdam - In de leegstaande Amsterdamse IBM-typemachinefabriek langs de snelweg A4 komt de eerste kantoortuinderij ter wereld.

Dat meldt de Telegraaf. In de oude fabriek worden vanaf deze zomer groente en fruit geteeld onder energiezuinige leds in plaats van met daglicht. Hovenier en en bedenker van ‘De Groenten uit Amsterdam‘ Philip van Traa zal vanaf september kunnen oogsten.

Van Traa zal de groente en fruit in stapelbare kweekunits verbouwen. De oogst kan vervolgens lokaal in Amsterdam worden verkocht. Dat scheelt energie die normaliter in verwerking, verpakking en transport gaat zitten. In de kwekerij wordt gewerkt met LED-verlichting.

De Groenten uit Amsterdam wil de eerste kwekerij in Nederland zijn volgens het Plantlab-concept. Plantlab heeft een kwekerij ontwikkeld samen met de hogere land- en tuinbouwschool HAS in Den Bosch waar geen daglicht binnenkomt. Sinds 2006 experimenteert Plantlab samen met studenten met de teelt van sla, sierplanten en stekjes. Sinds vorig jaar werken ze ook met vruchtdragende planten als aardbeien, tomaten en komkommers.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.