Home

Nieuws 564 x bekeken

EKO-keurmerk krijgt nieuwe betekenis

Zwolle – Het zwartwitte EKO-keurmerk krijgt een nieuwe invulling.

Het keurmerk dat tot nu toe gebruikt wordt voor biologische producten, zal de consument in de toekomst zekerheid geven over onder meer klimaat, streekeigenheid, eerlijke handel, natuur en sociale omstandigheden.

De invulling van het bestaande EKO-keurmerk wordt overbodig door de invoering van het Europese logo voor biologische producten, in de vorm van een gestileerd blad.

Het Europese logo heeft in Nederland nog lang niet de bekendheid en de waardering van het EKO-keurmerk, zo blijkt uit marktonderzoek van Skal, het controle-instituut voor biologische producten. Bijna niemand noemt het Europese logo spontaan, terwijl de waardering niet hoger komt dan een 6,4. Het EKO-logo en het fair-trade logo (op bij voorbeeld Max Havelaar-producten) scoren zowel hoog in bekendheid als waardering.

Of registreer je om te kunnen reageren.