Home

Nieuws 187 x bekeken

Duitse groentenhandel: vraaguitval door Ehec-crisis

Berlijn - De Duitse organisatie voor handel in groente en fruit DFHV signaleert vraaguitval bij haar aangesloten leden.

Afnemers nemen minder groente af, of weigeren partijen naar aanleiding van de maatschappelijke onrust van besmettingen met de Ehec-bacterie. Dat heeft zware gevolgen voor de aangesloten groentenhandel, stelt DFHV-directeur Andreas Brügger in het Duitse blad Fruchthandel. Brügger gaat er vanuit dat Noord-Duitse groente niet de reden zijn van de besmettingen in Noord-Duitse gebieden.

Volgens het Productschap Tuinbouw (PT) zijn nog geen signalen van vraaguitval bij Nederlandse bedrijven. Supermarkten in Duitsland vragen wel e-coli garanties van Nederlandse leveranciers. Het PT adviseert bedrijven te antwoorden dat voorlopig nog geen duidelijkheid bestaat over de herkomst van de Ehec-besmetting.

Of registreer je om te kunnen reageren.