Home

Nieuws 183 x bekeken

Duitse groente-afzet stort in naar niveau Tsjernobyl-ramp

Berlijn – De afzet van verse groente in Duitsland heeft door de Ehec-affaire een dieptepunt bereikt dat niet meer te zien is geweest sinds de ramp in Tsjernobyl van 25 jaar geleden. Momenteel wordt nog slechts 10 procent verkocht van normaal. Daarbij gaat het om alle verse groente, niet alleen komkommers.

Dat constateert de Duitse tuinbouwfederatie Zentralverband Gartenbau (ZVG). ”De groentemarkt staat in zekere zin stil”, erkent ZVG-voorzitter Heinz Herker, mede in reactie op de jongste en negatieve bevindingen omtrent de opsporing van de Ehec-besmettingsbron die vandaag in Hamburg bekend zijn gemaakt. Ook de door ketenbeheersorganisatie QS beproefde partijen groente uit Duitse en buitenlandse teelt blijken geen sporen te hebben opgeleverd, meldt Herker. ”Alle partijen waren vrij van Ehec.”

Of registreer je om te kunnen reageren.