Home

Nieuws 180 x bekeken

Duitse consumentenprijzen groente en fruit in april licht lager

Wiesbaden – De winkelprijzen van groente en fruit in Duitsland zijn in april ten opzichte van maart licht gedaald. De groenteprijzen leverden gemiddeld 1 procent in, als slotkoers van forse schommelingen.

Paprika’s bijvoorbeeld stegen ruim 17 procent in prijs, terwijl aubergine en komkommers ruim 19 procent goedkoper werden voor de consument, evenals krop- en ijsbergsla (minus ruim 20 procent).

Ten opzichte van april vorig jaar moest de consument voor fruit 2,8 procent meer betalen, maar voor groente weer 6,5 procent minder. De aardappelprijzen wisten zich echter op een hoog niveau (plus 20,4 procent in vergelijking met een jaar eerder) te handhaven. De voedingsprijzen als geheel ontwikkelden zich in april ten opzichte van maart stabiel. Ten opzichte van april 2010 pluste het voedingsprijsniveau met 2 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.