Home

Nieuws 288 x bekeken

'Duitse brood moet status van Unesco-werelderfgoed krijgen'

Kulmbach - De Duitse landbouwminister Ilse Aigner gaat mee in een idee van de ambachtelijke bakkers om de Duitse verscheidenheid aan broodsoorten met hulp van de Unesco te beschermen als wereldcultuurerfgoed.

Aan dat idee zegde Aigner gisteren haar steun toe op de jaarvergadering van de ambachtelijke bakkersorganisatie in Beieren.

"Brood uit Duitsland is qua diversiteit en kwaliteit uniek," meent Aigner. In totaal worden er in de Bondsrepubliek door de bakkers een slordige 300 verschillende broodsoorten aangeboden en nog eens meer dan 1.200 soorten broodjes. "De prestaties van de bakkers hier te lande worden wereldwijd gewaardeerd." De opzet van Aigner is om samen met Unesco een register van al die soorten op te stellen. (WV)

Of registreer je om te kunnen reageren.