Home

Nieuws 365 x bekeken 1 reactie

Drieduizend banen weg bij ministerie ELI

Den Haag – Bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) verdwijnen naar schatting drieduizend banen.

Gedwongen ontslagen zijn niet uit te sluiten, zo kreeg het personeel vandaag te horen.

Op het departement en de uitvoerende diensten wordt jaarlijks tot 293 miljoen euro bezuinigd, onder meer door te snijden in overheidstaken en subsidies. Het moet leiden tot een kleinere, slagvaardige overheid, met minder ambtenaren en minder regels, aldus minister Maxime Verhagen (ELI). Een innovatiefonds gaat bijvoorbeeld veel subsidies vervangen.

Het ministerie van ELI is onder dit kabinet ontstaan door de ministeries van Economische Zaken (EZ) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) samen te voegen. Daardoor ontstane dubbelingen worden nu geschrapt, zo maakte het ministerie bekend.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Als het net zo gaat als met de "dubbele" secretaris-generaal schiet het niet erg op natuurlijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.