Home

Nieuws 162 x bekeken

Dode in Noord-Rijnland-Westfalen door Ehec

Paderborn - Voor het eerst is in de aan Nederland grenzende Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen een dode gevallen door de gevaarlijke darminfectie EHEC.

Een 91-jarige vrouw overleed zondag in het district Paderborn, aldus de autoriteiten maandag. In Paderborn is tot dusver bij dertien mensen, negen vrouwen en vier mannen, de darminfectie geconstateerd. Het gaat om personen in de leeftijd van 11 tot 91 jaar.

Het dodental door Ehec staat in Duitsland nu op elf, maar de autoriteiten gaan ervan uit dat het daar niet bij blijft. Ehec brak enkele weken geleden uit en verspreidde zich snel over Duitsland. De bacterie kan darmbloedingen, hevige diarree, misselijkheid, koorts, buikkrampen, bloedarmoede en nierfalen veroorzaken. Bijkomend probleem is dat de bacterie agressiever dan gebruikelijk is en bestand blijkt tegen veel gangbare antibiotica.

Of registreer je om te kunnen reageren.