Home

Nieuws 154 x bekeken

Dioxinecrisis drukt groei varkensvleesproductie in Duitsland

Wiesbaden – Het aantal aan de slachthaak gebrachte varkens in Duitsland is in het eerste kwartaal als gevolg van de dioxinecrisis die zich in januari afspeelde slechts licht gegroeid.

In ieder geval minder sterk dan de trend van de voorafgaande kwartalen en jaren. Dat constateert het Statistische Bundesamt. In vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar pluste de verwerking met 0,2 procent. Het aantal geslachte varkens kwam daarmee uit op 14,4 miljoen, ruim 35.000 meer dan in het 1e kwartaal van vorig jaar.

De varkensvleesproductie nam iets sterker toe, namelijk met 1,1 procent naar 1,36 miljoen ton. Dat is een uitvloeisel van de hogere slachtgewichten.

Ook de pluimveeslacht ondervond de gevolgen van de dioxinecrisis. Wel groeide de productie met 1,8 procent, maar dat is duidelijk minder dan de groeicijfers van de voorafgaande kwartalen. Desondanks pluste de vleeskuikenverwerker afzonderlijk bekeken met 5,7 procent. De totale pluimveevleesproductie in het 1e kwartaal was 344.500 ton.

De rundvleesproductie liep ruim 4 procent terug naar 283.800 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.