Home

Nieuws 153 x bekeken

Das en Boom opent site voor natuur-klokkenluiders

Beek-Ubbergen - De heropgerichte stichting Das en Boom doet een oproep om informatie over het natuurbeleid van staatssecretaris Bleker openbaar te maken.

Via de website (Blekerleaks.nl) wil Das en Boom informatie vergaren en verspreiden over de manier waarop Bleker internationale afspraken - in de ogen van Das en Boom - wil ontduiken.
De actie is ingegeven door het besluit van Bleker om zich te onttrekken aan de internationale verplichting om de biodiversiteit te waarborgen, onder meer door de instandhouding van waardevolle natuurgebieden. De staatssecretaris heeft onlangs besloten een aantal van die gebieden te schrappen, zodat landbouwbedrijven in de omgeving de kans krijgen zich te ontwikkelen.

Das en Boom zegt met name interesse te hebben in informatie over de herijking van de ecologische hoofdstructuur, de opheffing van nationale parken en landschappen en over coalities die Nederland binnen Europa wil smeden om natuurbeschermingafspraken af te zwakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.