Home

Nieuws 267 x bekeken

DR blikt tevreden terug op Gecombineerde opgave

Den Haag - Dienst Regelingen (DR) blikt zeer tevreden terug op de indienperiode van de Gecombineerde opgave.

Het agentschap mag dan wel onder vuur liggen, vanwege trage uitbetaling van toeslagen en de problemen rondom perceelsregistratie, het is de dienst wel gelukt om dit jaar het indienen van de Gecombineerde opgave soepel te laten verlopen. Nico Tel, teammanager voor de Gecombineerde opgave: "Het proces is dit jaar erg goed verlopen. De applicatie is gedurende de hele periode stabiel geweest en de performance was uitstekend. Bij de bouw van de Gecombineerde opgave en het testen van de applicatie is er extra aandacht geweest voor de performance. Door extra en uitgebreide tests is dit goede resultaat behaald."

DR schonk eerder al veel aandacht aan het verbeteren van het intekengedeelte in het onderdeel 'percelen'. Dit is op belangrijke punten aangepast om het gebruikersgemak voor de relatie te vergroten. "De combinatie van het vergroten gebruikersgemak en een goede stabiliteit en performance hebben geleid tot complimenten van relaties, VLB en LTO", aldus Tel.

Bij het DR-Loket zijn in de afgelopen periode weinig technische vragen binnengekomen. De vragen die werden gesteld waren inhoudelijk van aard, zoals over beheereenheden. Met name de laatste dagen was het aan de telefoon opvallend rustig. De meeste opgaven komen standaard in de laatste week binnen. Zo was maandag 9 mei, met 5.795 aanvragen, de dag waarop de meeste opgaven zijn binnengekomen. Toch ziet DR wel een betere spreiding bij het indienen van de opgave.

Of registreer je om te kunnen reageren.