Home

Nieuws 150 x bekeken 1 reactie

Crisisberaad in Duitsland: "Ehec-bron nog steeds actief"

Berlijn – De autoriteiten in Duitsland gaan ervan uit dat de Ehec-infectiebron waarschijnlijk nog steeds actief is.

Dat zei de Duitse minister van volksgezondheid Daniel Bahr na afloop van het crisisberaad dat vanmiddag was belegd in het Robert-Koch-Institut in Berlijn.

Volgens Bahr zijn er tekenen dat de problemen nog niet overwonnen zijn. Landbouwminister Ilse Aigner, die ook deelnam aan het beraad, typeerde de situatie als ’ernstig.’ Het aantal doden ten gevolge van Ehec-infectie is in de loop van vandaag gegroeid naar veertien.

Pas vanmiddag werd bekend dat al afgelopen weekend in het Sleeswijk-Holsteinse Rendsburg een 75-jarige man bezweken bezweken is aan de besmetting. Vandaag werden voorts Ehec-sterfgevallen gemeld in Meckelenburg-Voorpommeren en Noordrijn-Westfalen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Zijn sterfgevallen door ziekte, hoe erg voor de nabestaanden ook, niet van alle tijden? Het lijkt dat we de dood niet meer als een onderdeel van het leven accepteren? Hoe anders zou de wereld er uitzien als er van dood geen sprake zou zijn en we al van af het begin het "eeuwige leven" hadden bezeten. Wil de wetenschap echt de dood overwinnen en daarmee de overbevolking en vergrijzing tot ongekende hoogtes laten stijgen? Politiek prachtig, geeft enorme economische groei mogelijkheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.