Home

Nieuws 219 x bekeken

Consumentenvertrouwen blijft op laag pitje

Den Haag - De koopbereidheid onder consumenten blijft laag. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De stemming onder consumenten is deze maand niet veranderd ten opzichte van april. De indicator die het consumentenvertrouwen weergeeft, bleef op min 10 staan. Over het economisch klimaat waren consumenten somberder, aldus het CBS vrijdag.

Wel zijn mensen in zeer beperkte mate bereid iets meer geld uit te geven, maar de koopbereidheid blijft laag.

De gevoelens over het economisch klimaat in algemene zin zijn in mei negatiever geworden, de deelindicator hiervoor daalde met 3 punten en kwam uit op min 9. Consumenten waren vooral somberder over het jaar dat achter ons ligt. Over het komende jaar denken ze min of meer hetzelfde.

Het cijfer dat de bereidheid tot kopen aangeeft, kwam 1 punt hoger uit op min 11. ,,Daarmee is de koopbereidheid nog altijd laag.''

Of registreer je om te kunnen reageren.