Home

Nieuws 163 x bekeken

Commisie Gezondheid en Consumenten valt over mestregels Duitsland

Brussel - De Europese Commissie voor Gezondheid en Consumenten vindt dat een Europese lidstaat niet langer eisen kan stellen aan dierlijke bijproducten afkomstig uit een andere lidstaat. Over deze verordening dierlijke bijproducten zijn verschillende interpretaties.

De commissie stelt nu, onder voorbehoud van een uitspraak van het Europese hof, dat lidstaten de eisen niet mogen stellen. Dit betekent dat de eis van twee Duitse deelstaten dat Nederlandse mest via druksterilistatie behandeld moet zijn voordat het in Duitsland mag worden aangewend, niet aan de Europese regels voldoet.

De nieuwe interpretatie is in maart van dit jaar van kracht geworden. Duitsland gaat hier niet mee akkoord en wil toch extra eisen stellen aan de import van mest.

Of registreer je om te kunnen reageren.