Home

Nieuws 163 x bekeken

Clubrastelers: 'ons geduld is meer dan op'

Vleuten – Met het nieuwe seizoen in het vooruitzicht wachten telers gespannen op de besluitvorming over de nieuwe clubras-bv.

”Het is tijd voor spijkers met koppen.”

Nu de definitieve beslissing over de te vormen afzet-bv voor de clubrassen Rubens, Junami en Wellant dichterbij komt, begint de onrust bij de telers toe te nemen. ”Het nieuwe seizoen nadert, het is nodig dat de zaken in kannen en kruiken worden gedaan”, aldus vice-voorzitter van Rubensco, Pieter Vernooij.

Hij is nog niet onder de indruk van het aangekondigde positieve besluit over de te vormen bv. De aandeelhouders stemmen op 26 mei over het voorstel dat op tafel ligt. Eén afzetorganisatie onder de vlag van licentiehouder Inova Fruit, is het plan. In september moet de nieuwe organisatie er staan.

Bestuurderspraat, vindt Vernooij, die eerst wil zien ’en dan geloven’. ”Wij kijken als ondernemer naar de zaak. We dringen als telers al heel lang aan op dit verkoopsysteem. De regie moet zo snel mogelijk op één plek terechtkomen. Ons geduld is meer dan op.”

Of registreer je om te kunnen reageren.