Home

Nieuws 190 x bekeken

Chinese boete voor Unilever

Peking - Unilever heeft in China een boete gekregen omdat het sprak over het verhogen van prijzen van producten in het land. Dat maakte het Chinese planbureau, de National Development and Reform Commission, vrijdag bekend.

Met de opmerkingen van het bedrijf werden volgens de instantie de inflatieverwachtingen voor consumenten versterkt wat zorgde voor verstoringen in de markt.

Unilever en ook het Amerikaanse Procter & Gamble kondigden eerder aan de prijzen voor onder meer zeep te verhogen in april vanwege de stijgende kosten voor grondstoffen. De verhogingen werden na interventie niet uitgevoerd, omdat de plannen leidden tot paniekaankopen bij consumenten. Unilever moet in totaal 2 miljoen yuan betalen, wat neerkomt op circa 211.000 euro.

Unilever laat weten het besluit te accepteren. Daarbij wijst het concern onder meer op de betrokkenheid voor de lange termijn met het land.

Of registreer je om te kunnen reageren.