Home

Nieuws 177 x bekeken

China importeert mogelijk fors meer suiker

Auckland – China importeert het volgende seizoen 35 procent meer suiker dan een jaar eerder.

Dat schrijft de Australisch-Nieuw-Zeelandse bank ANZ. China produceert in het seizoen dat begint op 1 oktober zelf 12,5 miljoen ton, terwijl het 15 miljoen ton nodig heeft. De binnenlandse voorraad van China zou te klein zijn om aan te spreken,

China is de grootste consument van suiker na India. Gestegen prijzen voor suiker zijn deels verantwoordelijk voor de huidige hoge inflatie in China. Om de inflatie af te koelen, heeft China tussen augustus 2010 en februari dit jaar 1,16 miljoen ton suiker uit reserves verkocht. Daarna is volgens Chinese bronnen nog 150.000 ton verkocht.

Volgens ANZ overweegt de Chinese overheid de importtarieven op suiker te verwijderen. China zou in dat geval in korte tijd mogelijk 6 miljoen ton importeren, deels om voorraden aan te vullen. In China wordt een hoge inflatie gezien als een zaak van nationale veiligheid. De communistische regering ontleent zijn legitimiteit aan een voortdurende stijging van de welvaart.

Of registreer je om te kunnen reageren.