Home

Nieuws 194 x bekeken

China gaat voedselschandalen met zware straffen te lijf

Beijing - China wil de doodstraf vaker toepassen bij voedselschandalen.

Het hooggerechtshof roept rechters op minder terughoudend te zijn bij het uitdelen van zeer zware straffen aan voedingsconcerns die de voedselveiligheid in het geding brengen. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press. De doodstraf moet worden ingezet wanneer mensen door het schenden van regels door voedingsbedrijven doodgaan. In andere gevallen moeten langere gevangenisstraffen en hogere boetes worden opgelegd, aldus het hooggerechtshof.
De Chinese overheid stelt sinds het melamine-schandaal uit 2008 toenemend scherpe eisen aan voedingsconcerns, maar nog altijd komt met regelmaat een schandaal naar voren.

In 2008 stierven tenminste 6 kinderen door het nuttigen van zuivel waaraan het chemische middel melamine is toegevoegd. Nog eens 861 baby's werden met problemen aan de nieren opgenomen in het ziekenhuis.

Of registreer je om te kunnen reageren.