Home

Nieuws 295 x bekeken

Centrale verkoop Inova Fruit-rassen in verkoop-bv

Buurmalsen – Aandeelhouders van Inova Fruit hebben donderdag ingestemd met de oprichting van een nieuwe vennootschap ’Inova Fruit Verkoop BV’.

Met ingang van komend seizoen is de afzet daarmee gebundeld.

Het bedrijf zal onder het nieuwe rassenbureau Inova Fruit fungeren als centrale verkoopplek voor de rassen Junami, Rubens en Wellant. De nieuwe verkoop-bv trekt voor deze activiteiten een ervaren verkoopmanager aan. De komende tijd zal verder gewerkt worden om de verkoop-bv voor het nieuwe seizoen operationeel te hebben.

Het is het doel van de verkooporganisatie om vanuit Geldermalsen nieuwe klanten te vinden voor de appelrassen. Het zal de positie van de clubrassen van Inova Fruit versterken, stelt Inova Fruit-directeur Karel van der Linden.

De aandeelhouders hebben onder meer ingestemd met een gewijzigde aandelenstructuur, maar ook met een centralisatie van het commerciële beleid. ”Er komt één plek waar de verkoop centraal plaatsvindt en waarmee op alle fronten centraal wordt aangestuurd. Dat geldt voor teelt, afzet en marketing”, zegt NFO-voorzitter Johan van Haarlem. Ook de Belgische aandeelhouder Haspengouw blijft in de nieuwe organisatie participeren.

De totstandkoming van de verkoop-bv heeft bijna een jaar in beslag genomen. Het traject was complex doordat het raakte aan de mededingingswet maar ook aandeelverdelingen zijn aangepast. Met name telers voerden druk om tot bundeling te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.