Home

Nieuws 245 x bekeken

Campbell boekt meer winst en omzet

Camden - 's Werelds grootste soepproducent, het Amerikaanse Campbell Soup, heeft meer winst en omzet behaald in het afgelopen kwartaal dankzij hogere reclame-inspanningen.

Dat heeft Campbell maandag bekendgemaakt. De nettowinst in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar, dat 1 mei eindigde, kwam uit op 187 miljoen dollar (133 miljoen euro). Een jaar eerder bedroeg de winst 168 miljoen dollar. De omzet nam licht toe van 1,80 miljard dollar tot 1,81 miljard. De resultaten waren boven de verwachtingen van analisten.

De soepverkopen en winstmarge van Campbell stonden de afgelopen jaren stevig onder druk door hevige competitie van andere levensmiddelenbedrijven. Om te kunnen concurreren moest het bedrijf hoge kortingen verstrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.