Home

Nieuws 208 x bekeken

CNV: Vion moet zijn toekomstvisie duidelijk maken

Utrecht – Vion moet maar eens duidelijk maken welke toekomst het voor ogen heeft als vleesonderneming in Nederland.

Hoe wil het bedrijf uit de huidige situatie wegkomen met weinig marges en toegevoegde waarde? Dat zijn de vragen waarover bestuurder Frans van de Veen van CNV Vakmensen het over wil hebben met de directie van Vion Foods Nederland.

Van de Veen reageert op de aankondiging van de sluiting van de vestigingen van Vion in Son (zeugenslachterij Ballering) en de vestiging in Doetinchem. Van de Veen vindt dat Vion tot nu toe alleen maar aan het krimpen is bij tegenwind. Van de Veen zegt zich sterk te willen maken voor de werknemers en er zo veel mogelijk uit te willen halen. Hij wil zoveel mogelijk herplaatsing van overtollige werknemers en als dat onmogelijk is een goede afvloeiingsregeling.

Wilma Daams van FNV bondgenoten wil de negatieve gevolgen voor de werknemers zoveel mogelijk beperken en de gedwongen ontslagen zoveel mogelijk beperken. Daams: ”Ik ben geschokt over de voorgenomen sluitingen. Weer twee locaties dicht. We willen met Vion praten over hoe we tot een gezonde situatie kunnen komen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.