Home

Nieuws 328 x bekeken

Britten vinden radioactieve paddenstoelen uit Nederland

Brussel – Britse voedselinspecteurs hebben een partij wilde paddenstoelen van Nederlandse leveranciers gevonden met te hoge radioactiviteit.

Dat blijkt uit een melding van het Europese waarschuwingssysteem voor voedselveiligheids RASFF. De wilde paddenstoelen zijn afkomstig uit Bulgarije en doorgevoerd via Nederland. Het gaat om een partij gedroogde wilde paddenstoelen.

De radioactiviteit ligt op een niveau van 4.951 becquerel per kilo (BQ/kg), terwijl voedsel veilig is beneden een norm van 600 BQ per kilo.

Het is nog niet duidelijk of de partij is gedistribueerd naar klanten. Via de waarschuwing (alert) is een verbod op verdere distributie uitgevaardigd, blijkt uit de melding. De Voedsel en Warenautoriteit kon nog niet reageren op de vondst en melding van Britse autoriteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.