Home

Nieuws 255 x bekeken

Bollenschuur Voorhout gaat in vlammen op

Voorhout - Aan de Jacoba van Beierenweg in het Zuid-Hollandse Voorhout stond donderdagavond een agrarisch bedrijf in brand.

Het vuur woedde in een bollenschuur van W. Oskam & Zn. Koeien in een stal op hetzelfde erf moesten worden geëvacueerd. Dat meldde een woordvoerder van de brandweer. De brandweer heeft het gebouw gecontroleerd laten uitbranden. Ook twee aangrenzende woningen liepen gevaar, maar konden worden behouden.

Volgens de woordvoerder stond de bollenschuur over de volle honderd meter breedte in lichterlaaie. De grote schuur ligt vol met hout en werkmaterialen.

De rookontwikkeling was enorm en was tot ver in de regio te zien, met name boven de noordelijke bollenstreek en vooral boven Lisse richting Haarlemmermeer. Honderden mensen kwamen op de bron van de rook af, hetgeen in de onmiddellijke nabijheid van de brand tot een grote verkeerschaos leidde. Er klonken voortdurend ontploffingen uit de vlammen.

Er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd. Omwonenden werd geadviseerd deuren en ramen gesloten te houden.

De brandweer was met groot materieel aanwezig. De brand werd in de classificatie van de hulpdiensten tot 'GRIP2' verheven. Dat betekent dat de brand een effect heeft op het omgelegen gebied. Er werd een Operationeel Team ingesteld waarbij een leider van een van de hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance) de leiding neemt over de andere diensten. Er zijn vier GRIP-klassen. Bij drie en vier wordt gesproken van een ramp.

Over de oorzaak van de brand en de schade is niets bekend. Dat de bedrijfshallen als verloren moeten beschouwd is wel zeker.Videobeelden brand bollenschuur in Voorhout. Bron: NOS

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.