Home

Nieuws 207 x bekeken

Bollenhandel wil relatie met PT herzien

Hillegom – Bloembollenhandelaren willen hun relatie met het Productschap Tuinbouw herzien. Dat maken ze morgen naar verwachting bekend, nog voor het PT zelf draagvlak peilt bij bedrijven.

Volgens interim-voorzitter Bart Bruggeman van het PT zal branche-organisatie Anthos niet volledig uittreden. ”Er is wel discussie over een andere wijze van samenwerking. We willen meedenken daarover.”

Bloembollenhandelaren hebben een eigen draagvlakpeiling gedaan over toekomstige deelname in het PT. Voorzitter Henk Westerhof van Anthos laat doorschemeren dat handelaren af willen van de bestaande verplichte heffingsbetaling via het PT. Vandaag maakt Westerhof bekend of Anthos uit het PT stapt.

Per 1 juli loopt de bestaande heffingsverordening af voor bloembollenhandelaren. Anthos heeft zelf al een vrijwillige heffingssystematiek opgetuigd, waarmee het vrijwillig jaarlijks 2,4 miljoen euro bij de bedrijven int voor projecten als kwaliteit en promotie.

Of registreer je om te kunnen reageren.