Home

Nieuws 205 x bekeken

Boeren doen gecombineerde opgave eerder

Assen – Het aantal boeren dat de gecombineerde opgave al hebben ingediend loopt voor ten opzichte van vorig jaar.

Dat meldt Dienst Regelingen (DR). Tot en met 2 mei zijn er 25.463 opgaven via internet ingediend.

2.500 opgaven werden op papier ingediend. Op hetzelfde moment vorig jaar waren en ruim 20.000 aangiften binnen. ”Een echte reden waarom de opgaven eerder binnen komen hebben we niet. We merken wel dat de afgelopen jaren de opgaven wat meer gespreid binnen komen. In het verleden werd de aangifte vooral op het laatste moment gedaan. Mogelijk komt dit omdat steeds meer adviseurs de opgave indienen voor boeren”, aldus een woordvoerder van DR.

Het constante droge voorjaarsweer speelt mogelijk ook een rol. Hierdoor zijn de voorjaarswerkzaamheden ook eerder afgerond.

Het DR-loket heeft in verband met de gecombineerde opgave haar openingstijden verruimd.Op werkdagen is het loket tot 22 uur bereikbaar. Ook op zaterdagen is het loket tijdens kantoor uren geopend. Vorige week kreeg DR 3.566 telefoontjes met vragen over de gecombineerde opgaven. De vragen gingen vooral over problemen met het openen van de pdf-bestanden van de opgaven voordat deze verzonden worden naar Dienst Regelingen. Dit probleem kan niet opgelost worden. De bestanden kunnen wel na verzending bekeken worden.

Ook werden veel vragen gesteld over het intekenen van percelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.